Friday, October 20, 2006

Dr[A]ma

ASMARA ini
Menggubah RASA
YANG luar biasa
Asmara INI
MENGGUBAH rasa
Bayangan indahnya SYURGA

DRAMATARI cinta pun tercipta
Penuh uraian aneka WARNA
KARYA yang terindah
Asmara INI
MENGGUBAH rasa
Sebuah rapsodi KERIANGAN

BULAN jatuh ke riba
Mimpi jadi NYATA
KASIH yang kudambakan
Hadir menjelmakan DIRI
TAKKAN kulepaskan
Takkan KUSIAKAN
ANUGERAH teragung
Yang kau PERSEMBAHKAN

PERCAYALAH kasih
Hanyalah DIRIMU
SETIAP denyut nadi dan heretan nafasku
Didalam
JAGA
MAHUPUN lena
Tiap
KETIKA

Tuesday, September 05, 2006



TRI[bute] 2 Izrieyls
Date : 26 August 2006
Venue : Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
antara nak pegi ngan tak nak pegi...sama banyak...tapi last2 aku pegi jugak...sebab nak jaga hati [pada mulanya lah]...sabtu tu petang nya baru lah nak shopping baju untuk party sebab nak suit tema n nak kasi nampak sedondon couple...tapi last2 tak sedondon pun..huhu
aper2 pun...party tu best ngan keramaian yg spoting n happening...tabik utk semua....aku agak malu pada mulanya [n masih malu sebenarnyer sampai akhir]...tapi bila nampak ader jugak yg aku kenal...aku agak tak kekok sgt ler....
paling best biler aku dapat satu anugerah malam tu....tak sangka plok...tapi rasa birthday boy tu sajer kasi aku anugerah tu sebab nak amik hati n nak buat aku feels like home...ermmm... TERKEJOT... aper2 pun aku ucapkan terima kasih sekali lagi....ader jugak mende boleh aku banggakan sampai sekarang.....haha
nie nak cuba ingat nama malam tu..erm..izrieyls, isis, sepin, nazim, taj, keza, putra, ermmmmmm... n ramai lagee..tapi tak beraper ingat...korang memang da bomb...
untuk BIRTHDAY BOY..selamat hari jadi..semoga hari jadi akan menjadi tanda yg anda akan sentiasa berjaya n gembira...
n nantikan 24 jun plok
nadzreeku...erm...

Monday, September 04, 2006

asal mula [LG] & [AMORE]

hye semua....ceriter nie nak diceritakan tapi bukan lah cerita baru..dah 2-3 hari jugaklah berlalu...just aku tertengok LG n AMORE depan mata..n membuatkan aku nak menulis..maybe diorg jugak nak aku tulis ceriter diorg nie...

ceriter nyer mcm nie...minggu lepas aku terdengar memember ofis aku nie sibuk lah nak membela ikan...aku buat tak kesah jer lah..sebab aku dah pun membela pokok...n tak larat nak tambah pet dah....

aku tak kesah..n masih buat tak kesah

satu hari aku mngekor sorg kakak nie...ke GIACOMO
sebab terbekenan kat satu vase..dua actually
so pegi lah ikut dia tgk
wah memang cantik
aku pun amik ler 2 bijik
satu nak letak HARUM SUNDAL ler konon nyer(sekarang berbunga ROSE)
satu lagi aku pun tekad nak bela ikan
aku pun terus ke WAREM (atas cadangan member utk mendapatkan ikan free)
aku pun dapat ler ramai ikan
kekecik pun
2 guppy n 5 lampam
dengan bangganya aku menunjuk kat diorg yg baru bela ngan air liur tu
hahaha
aku dah ader ikan

tapi aku tak lama ngan ikan2 tu
sebab esoknyer aku gie KONVENSYEN KIK kat perak
kecoh ler aku pun
asik call member ofis bg makan ikan aku

balik jer aku 1sep ker ofis
mati habis
tinggal 2 guppy n 3 lampam jer
n air ikan aku ................ BUCUK (bak kata FRIDGE)
aku pun seawal pg tu ngan comel nyer mengusung ler p mencuci
euwwww
aku sauk si guppy jer
sebab tak mo ler lampam2 tu
aku biar jer diorg masuk kat lubang sinki (jahatkan...)
tapi dalam ramai tu
sekor asik lompat tak nak masuk
so aku bela jugak ler
2 guppy n 1 lampam
tapi petang tu mati ler lampam tu (macam maner aku tau...sebab dia dah berpusing2 macam belon)
yang tinggal 2 guppy jer
tu pun dah berpusing2 mcm belon jugak
so aku dah tau
matilah korang....isnin nanti aku buang ler korg

isnin tu aku datang ngan harapan diorg mati
tetiba tgk diorg berenang mcm vase aku tu sebesar lautan plok
eh
tak mati plok
erm
malah lebih sihat n ceria

masa tu ler FRIDGE online
aku pun mintak ler FRIDGE namakan diorg
n fridge namakan diorg LG [kuning] n AMORE [merah]

yeay sekarang diorg dah bernama
tak payah panggil ikan dah

seronok semacam plok diorg aku habis tulis ceriter nie
mcm tau2 jer aku ceriter fasal diorg

ERM...aku tau LG n AMORE semacam memberitahu aku sesuatu...n aku rasa aku tau...


AIR MATA KASIH

air mata kasih berlinangan... berlinangan selalu...
entree nie di load bukan nak menyakitkan hati sesiapa
hanya sekadar luahan rasa hati insan yang menyanjungi terma KASIH
apabila berkata tentang KASIH, CINTA, HATI, PERASAAN, SAYANG, SUKA
semua memerlukan kesungguhan 100%
aku amat menyukai cerita LAVENDER
pasti ada yang pernah tonton ceriter tu
[ala lakonan TAKESHI-->malaikat yg jatuh atas bumbung sorg awek]
aku sampai BERANI mengatakan ceriter tu adalah ceriter aku
bukan nak kata aku baik mcm malaikat tu
just nak kasi tau aku hidup kerana CINTA
aku hidup untuk CINTA
n amat2 perlukan CINTA
bila aku menyebut kata CINTA
ia akan datang dari hati kecik aku
bukan dari mulut lebar aku
sebab datang dari hati kecik lah agak susah untuk aku tipu dengan PERASAAN
memang benar aku SAYANG ramai insan
tak payah bg tau lah kan
semua manusia di dunia TUHAN pasti pernah, sedang dan akan berCINTA
ber SAYANG
memang benar dalam aku berCINTA
berSAYANG
aku ada menyakitkan hati insan2 tersebut
bukan atas kemahuan hakiki
tapi kerana pembawakan perasaan CINTA
mari kita bersembang secara logik okay:
kenapa MARAH org yg kita SAYANG?
kerana SAYANG kan
kerana CINTA kan
adakah kita MARAH org yang kita tak SAYANG??
marah tu marah dengan amarah kan
aku tau aku bukan lah seorg doktor CINTA
umur pun masih mencari2 maksud CINTA sebenar
tapi aku yakin
atas dasar CINTA yg aku kenali selama nie
aku tau
CINTA aku bukan CINTA picisan
aku CINTA kau bukan karena harta kau
bukan karena rupa kau
bukan karena status kau
aku CINTA karena aku mahu HATI kau
karena aku sorg yg dapat menCINTAi aku kembali
CINTA yang benar2 CINTA
tapi dalam CINTA tolonglah
jangan langsung ada paksaan
jika tiada langsung rasa SUKA
tinggalkanlah
itu yang terbaik
karena CINTA tak ada LOGIKA??
ERM... kadang2 jer kot.. org2 tertentu jer kot
PE[MER]GIAN
(sa[tu] prequel)



Disaat ku bersedih… disaat ku menangis… kau tawarkan bahagia… di dalam jiwa… kini kau pergi menjauh… tinggalkan ku selamanya… dan juga kenangan indah… tak mungkin terulang… ku takkan henti… mengenangmu… oh sayangku… dak ku sesali bila berbeda denganmu… kini ku percaya… semua kata yang pernah terucap… takkan lagi pertahankan inginku…
KAWAN

Apa erti KAWAN? Yang aku sendiri ngertikan selama nie KAWAN adalah seseorang yang kita boleh harapkan jika perlukan dalam keadaan baik maupun buruk… tapi tak semua ketika KAWAN adalah mangsa keadaan kita… ada ketika kita tidak memerlukan KAWAN sangat… dan ada ketika KAWAN tidak memerlukan kita… bukan semua rahsia kita adalah milikan KAWAN kita… tapi apabila KAWAN mula lupa diri dan cuba merampas hak privasi kita selama ini… adakah kita patut tunduk dan membiarkan sahaja… ini tidak adil dan melanggar hak asasi manusia BUMI… KAWAN pula didatangkan dalam pelbagai gaya… ada yang sesuai dijadikan teman bergumbira… ada yang sesuai dijadikan teman bersedih… dan ada yang sesuai dijadikan teman untuk segala-galanya… so sebagai KAWAN… had limit terhadap seorang lagi KAWAN perlu dikaji selidik… KAWAN bukan hanya berkonsepkan TOUCH n GO… pelaburan jiwa paling tinggi adalah dalam memiliki seorang KAWAN… tapi kalau dah nasib akan kehilangan KAWAN… biarkanlah… kepada semua KAWAN KAWAN di muka bumi nie… ambillah peluang bertanya… harapkanlah satu jawapan kalaupun menyakitkan… jangan ambil pandangan orang lain dan mengikut kata hati tanpa bertanya kepada KAWAN anda… luv u ull…